Loonbeslag

Werkgever krijgt verzoek mee te werken aan leggen van loonbeslag

Leo de Wit (45) werkt sinds kort bij de snackbar om de hoek. Daarvoor werkte hij bij een koeriersbedrijf. Door allerlei omstandigheden zit hij al een paar jaar met allerlei schulden. Daar probeert hij uit te komen. Maar nu heeft een van zijn schuldeisers loonbeslag laten leggen op een groot deel van het loon van Leo.

Het loonbeslag wordt gelegd door een deurwaarder die daarvoor bij de werkgever van Leo langs gaat. Als de deurwaarder over actuele gegevens uit de Loonaangifteketen beschikt, kan hij daarin zien dat de dienstbetrekking van Leo bij het koeriersbedrijf is beëindigd. En dat hij voor zijn loonbeslag bij de snackbar moet zijn.

Als beide bedrijven hun loonaangifte versneld hebben aangeleverd heeft de deurwaarder actuele informatie over de dienstbetrekking van Leo en kan hij daadwerkelijk loonbeslag leggen.

Ontbreekt de actuele informatie, dan gaat de deurwaarder naar het koeriersbedrijf en vangt daar bot. Leo is daar al weg en loonbeslag leggen kan bij het koeriersbedrijf dus niet meer. Waar hij wel moet zijn weet de deurwaarder dan niet. Zonde van zijn tijd én van de tijd van de werkgever waar hij ten onrechte aanklopte.