Wat zijn de voordelen van een snelle loonaangifte voor de werkgever?

Uw loonaangifte wordt veelal samengesteld tegelijk met de salarisstroken. Vervolgens bepaalt u wanneer u deze loonaangifte opstuurt naar de Belastingdienst. U heeft hiervoor een ruime periode beschikbaar, meestal tot het einde van de volgende maand.

Uw werknemer wil zodra de maand voorbij is, zijn uitkering ontvangen. Hoe eerder UWV weet welke inkomsten de werknemer heeft, hoe eerder de hoogte van de uitkering wordt vastgesteld en uitgekeerd. U kunt het voor uw werknemer gemakkelijker maken. Als u ervoor zorgt dat de loonaangifte vóór het einde van de maand naar de Belastingdienst gaat, kan UWV namelijk de juiste gegevens alvast invullen op het formulier voor de werknemer. Die hoeft dan alleen nog maar akkoord te geven.

Voor mensen met een uitkering is het belangrijk dat ze hun geld op tijd ontvangen. En het juiste bedrag. Ze hoeven zich daarover dan geen zorgen te maken en ze kunnen zich focussen op andere zaken, zoals hun werk. Bovendien krijgt uw salarisadministratie niet te maken met werknemers die uitleg komen vragen als blijkt dat ze te weinig uitkering hebben ontvangen of als UWV geld moet terugvorderen.