Met zevenmijlslaarzen naar een prachtig resultaat

Weblog

Wat een geweldig nieuws! In september 2018 schreef ik in een blog over de inspanningen die we zouden gaan verrichten in het kader van 'Eerder aanleveren' om de actualiteit van de gegevens in de loonaangifteketen te verbeteren. Over september 2018 ontvingen we al 4,2 miljoen loonaangiften voor 1 oktober 2018. Vanmorgen kreeg ik te horen dat inmiddels voor 7,4 miljoen burgers de loonaangifte over de maand april al voor 1 mei is ontvangen. Dat is geweldig nieuws omdat de afnemers van de loonaangifteketen met deze actuelere gegevens sneller en beter hun dienstverlening aan burgers kunnen leveren.

Beeld: ©unknown

Om dit resultaat te bereiken hebben klantcoördinatoren voor grote ondernemingen bij de Belastingdienst en de accountmanagers van UWV dit onderwerp bij hun contacten met klanten onder de aandacht gebracht. Een belteam van de Belastingdienst heeft contact gezocht met grote werkgevers. De salarisadministrateurs en softwareontwikkelaars hebben we gevraagd om als ambassadeur te helpen om ons verzoek tot eerder aanleveren onder de aandacht te brengen. Met medewerking van de communicatieafdelingen van de Belastingdienst, UWV en het CBS hebben we een minidocumentaire gelanceerd om burgers en bedrijven het belang van de Loonaangifteketen en actuelere gegevens duidelijk te maken. Op dit moment zijn we in gesprek met brancheorganisaties om te kijken of we langs die lijn met name ook kleinere werkgevers kunnen bereiken en verleiden om hun aangifte eerder in te dienen.

Dit is voor mij weer een prachtig voorbeeld hoe we samen met onze partners en de inspanning van individuen die willen bijdragen aan het vergroten van het burgergemak het verschil kunnen maken.  Het belang van actuelere gegevens wordt steeds vaker herkend. Ten opzichte van maart zijn de gegevens van 600.000 burgers meer in het lopende tijdvak geleverd.

Ik wil de werkgevers en alle medewerkers van de partners in ons ecosysteem die aan dit succes bijdragen heel hartelijk danken en hoop dat dit een impuls is om te gaan voor de 10 miljoen.

Ik ben benieuwd wanneer we die mijlpaal gaan bereiken. We houden u op de hoogte!

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.