Ideeën voor 2030

‘Heeft de Loonaangifteketen toekomst?’ Dit was de vraag die Martin van der Lugt (directeur Uitvoering Gegevensdiensten UWV) stelde tijdens de jaarlijkse conferentie van de Loonaangifteketen op 4 september 2019. Salarisprofessionals, softwareontwikkelaars, medewerkers van Belastingdienst, UWV en CBS, afnemers van gegevens en beleidsmakers, kortom alle schakels van de keten, bogen zich gezamenlijk over het beantwoorden van deze vraag.

Beeld: ©Loonaangifteketen

Na een inspirerende keynote van prof. dr. ir. Gerda van Dijk over ecosystemen werden de aanwezigen opgesplitst in teams en gingen vervolgens met de ‘Ecothon’ aan de slag. Het ‘winnende’ team kwam met de volgende visie op de toekomst: in 2030 worden alle gegevens bij de bron afgetapt. en nog maar één overheid is zonder verschillende organisaties. Daarbij is alles gericht op actuele gegevens, die zelfdenkend zijn en zelf weten waar ze gebruikt moeten worden. Of het ooit zo ver komt, moet de toekomst uitwijzen. 

Lees hier het sfeerverslag