"In veel gevallen kost het geen tijd en energie om eerder aan te leveren. Het zit meer in de procedure die pensioenfondsen al hebben”, aldus Lex Lagerveld van Pensioenfonds Horeca & Catering.

Pensioenfondsen zijn grote en belangrijke afnemers van gegevens in de Loonaangifteketen. In de serie interviews van leverancier en afnemers in de Loonaangifteketen, daarom dit keer aandacht voor Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C). PH&C vervult een voorbeeldrol waar het gaat om de wijze waarop de administratie wordt gevoerd. Het pensioenfonds maakt namelijk volledig gebruik van de gegevens in de Loonaangifteketen voor het uitvoeren van de pensioenadministratie. Bovendien heeft PH&C al geruime tijd ervaring met het versneld aanleveren van loonaangiftes. Lex vertelt over de aanleiding en redenen om te kiezen voor deze manier van werken.