Vooringevulde aangifte Inkomstenbelasting succesvol

Sinds 2008 kunnen burgers bij het doen van aangifte voor de Inkomstenbelasting gebruik maken van de vooringevulde aangifte (VIA). De Belastingdienst vult bedragen zoals het loon, de WOZ-waarde van woningen en heffingskortingen alvast in op de aangifte. Hierdoor is het voor burgers een stuk gemakkelijker om aangifte te doen.

De gegevens met betrekking tot loon- en arbeidsverhoudingen worden door UWV verstrekt vanuit de Polisadministratie. De VIA-geschiktheid, het percentage bruikbare inkomstenverhoudingen voor de vooraf ingevulde aangiften (VIA) inkomensheffing, is over 2017 uitgekomen op 97,8%. Een bijzonder mooi resultaat en een goed voorbeeld van één van de doelstellingen van de loonaangifteketen: het vergroten van het burgergemak. Ter vergelijking; over 2016 en 2015 was het percentage respectievelijk 97,1% en 96,5%.